فهرست مطالب

پژوهش های جامعه شناختی - سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 53، پاییز 1400)

مجله پژوهش های جامعه شناختی
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 53، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید مرتضی عمادی، غلامرضا جعفری نیا*، ناصر امینی صفحات 7-28

    مشارکت اجتماعی در جهت ایجاد و گسترش جامعه مدنی و هویت بخشی به فضای عمومی جامعه موثر بوده و از این لحاظ نیز دارای اهمیت قابل توجه است. با توجه به اهمیت مقوله مشارکت اجتماعی، پژوهش حاضر با استفاده از روش پیمایش و ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخت  به دنبال پاسخ به این سوال اصلی می باشد که آیا بین اعتماد اجتماعی با گرایش به مشارکت داوطلبانه در فعالیت های جمعیت هلال احمر ارتباط وجود دارد؟ جامعه آماری پژوهش حاضر تمامی افراد داوطلب مشارکت کننده در فعالیت های جمعیت هلال احمرشهر اصفهان می باشد که تعداد 384 نفر از آنها به عنوان حجم نمونه مورد بررسی قرار گرفته و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS و معادلات ساختاریSmart PLS  استفاده شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین اعتماد اجتماعی و شاخص های آن یعنی اعتماد بنیادیی، اعتماد غیررسمی، اعتماد نهادی و اعتماد تعمیم یافته با مشارکت داوطلبانه در فعالیت های جمعیت هلال احمر ارتباط مثبت و معنادار وجود دارد. بنابراین تمامی فرضیه های پژوهش تایید می شوند. همچنین نتایج حاصل از مدل تجربی نیز نشان می دهد که اعتماد اجتماعی بر مشارکت داوطلبانه در فعالیت های جمعیت هلال احمر تاثیر متوسط داشته (53/0) و متغیر اعتماد اجتماعی در مجموع (28/0) از واریانس متغیر مشارکت داوطلبانه در فعالیت های جمعیت هلال احمر را تبیین می کند.

    کلیدواژگان: مشارکت اجتماعی، مشارکت داوطلبانه، هلال احمر، اعتماد اجتماعی، سرمایه اجتماعی
  • عبداامیر عذاریانی، حسن خیری*، حسین اژدری زاده صفحات 29-50

    این پژوهش با هدف تحلیل سیاست های اجتماعی تاثیرگذار نظام جمهوری اسلامی ایران بر حفظ سرمایه اجتماعی در استان خوزستان انجام شد. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی بود، جامعه آماری مورد نظر شامل کلیه شهروندان استان خوزستان بود،  با استفاده از روش نمونه گیری خوشه تصادفی چند مرحله ای 384 نفر به عنوان نمونه آماری جهت مطالعه انتخاب شدند. شاخص های مورد نظر سرمایه اجتماعی اعتماد، مشارکت، و انسجام اجتماعی بودند. برای دستیابی به این هدف، از دیدگاه پاتنام و کلمن و فوکویاما و از روش پیمایشی(با ابزار پرسشنامه) و اسنادی (با استفاده از کتاب ها و مقالات) بهره گرفته شد. روایی و پایایی پرسشنامه در طول فرایند تحقیق مورد تایید قرار گرفت.  داده های تحقیق پس از جمع آوری بر اساس سوال های پژوهش و با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی تحلیل شدند. یافته های پژوهش نشان داد که سیاست های اجتماعی از جمله قانون مداری، عدل و برابری، توسعه سرمایه های انسانی، عدالت آموزش و رفع نابرابری های آموزشی، رفع تبعیض اقتصادی و رفع فساد اداری بر حفظ سرمایه اجتماعی در ابعاد مشارکت سیاسی، انسجام اجتماعی و اعتماد اجتماعی تاثیر مثبت و معنی داری دارند. در نتیجه می توان با توجه بیش از پیش به سیاست های شناسایی شده در این پژوهش در راستای حفظ سرمایه اجتماعی در سطح جامعه گام های موثری را برداشت.

    کلیدواژگان: سیاست های اجتماعی، نظام جمهوری اسلامی، سرمایه اجتماعی
  • منیژه کرمی، افسانه ادریسی* صفحات 51-68

    امنیت اجتماعی از شاخص های اساسی رفاه انسان ها محسوب می شود و رشد جامعه و افراد آن در گرو تامین این نیاز اساسی است. فراهم شدن این بستر هم در بعد عینی(حفاظت در مقابل خطر) و هم در بعد ذهنی آن(احساس ایمنی که همان احساس امنیت در جامعه می باشد) بسیار مهم است. امنیت اجتماعی متاثر از عوامل متعددی است. در پژوهش حاضر سعی شده است تا از میان متغیرهای متعددی که بر امنیت اجتماعی اثرگذار هستند، تاثیر ارزش های اخلاقی و اعتماد اجتماعی براحساس امنیت در میان شهروندان ابهری مورد بررسی قرار گیرد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه شهروندان18 سال به بالای شهر ابهر در سال 1398 است. نمونه 360 نفری این پژوهش به شیوه نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای  انتخاب شده است. روش انجام پژوهش پیمایش بوده و جمع آوری داده ها با  پرسشنامه است. یافته ها نشان داد که متغیرهای ارزش های اخلاقی و اعتماد اجتماعی بر احساس امنیت تاثیر دارد. از میان ابعاد احساس امنیت، بعد احساس امنیت اقتصادی شهروندان پایین است. همچنین رابطه بین سن و احساس امنیت نیز تایید شد. احساس امنیت به میزان30/0 توسط متغیر ارزش های اخلاقی و13/0توسط متغیر اعتماد اجتماعی تبیین می شود. نتایج بررسی نشان داد که احساس امنیت با ارزش های اخلاقی و اعتماد اجتماعی رابطه دارد به همین جهت توجه مسیولین به افزایش اعتماد و درونی کردن ارزش های اخلاقی می تواند گامی مثبت در فرآیند ارتقا احساس امنیت در شهروندان باشد.

    کلیدواژگان: ارزش های اخلاقی، اعتماداجتماعی، احساس امنیت
  • آدینه ادیب، باقر ساروخانی*، منصور وثوقی صفحات 70-93

    در مقاله حاضر به بررسی جامعه شناختی تبعات فردی- اجتماعی چندگانگی نقش زنان شاغل در شهرداری تهران در سال 1397 پرداخته شد. با استعانت از روش تحقیق پیمایشی و بر اساس قواعد آماری مربوط به تعیین حجم نمونه، 360 نفر از زنان شاغل در مناطق مختلف شهرداری شهر تهران از بین 5600 نفر جامعه آماری؛ به عنوان نمونه آماری و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته متشکل از گویه هایی در مقیاس 5 گزینه ای طیف لیکرت با پایایی بالای 7/0 و اعتبار محتوایی قابل قبول استفاده گردید. سوال اصلی تحقیق این بود که آیا بین تبعات فردی و اجتماعی با تعارض در ایفای نقش های چندگانه رابطه وجود دارد؟ در تدوین چارچوب نظری تحقیق در باب متغیرهای مورد مطالعه؛ از نظریه ها و آراء تعارض نقش گرینهاوس و بیوتل(1985)، رویکرد کمیابی و انباشتگی و نظریه امتداد استفاده شد. نتایج حاصل از همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی نشان داد؛ بین تعارض در ایفای نقش های چندگانه زنان با استرس کاری، تعجیل و تاخیر در کارها، فرسودگی جسمی و درگیری خانوادگی آنها رابطه مستقیم وجود دارد. بین تعارض در ایفای نقش های چندگانه زنان با حمایت اجتماعی، رضایت از شغل و رضایت از زندگی آنها نیز رابطه معکوس مشاهده شد. در نتیجه با شاغل شدن زنان در عصر مدرنیته و عدم همکاری مردان در کارهای خانه به زنان و مدیران در محل کار با پیشینه مستحکم مردسالاری؛ تعارض در ایفای نقش های چندگانه آنها در خانه و محل کار ایجاد می شود که تبعات فردی و اجتماعی متفاوتی بر جای می گذارد.

    کلیدواژگان: چندگانگی نقش، تعارض، تبعات فردی - اجتماعی، زنان
  • محبوبه اسماعیلی، اسماعیل کاوسی*، عباسعلی قیومی صفحات 95-111

    تربیت یکی از مباحث مورد توجه ادیان و مکاتب مختلف در طول قرون و اعصار بوده است یکی از مهمترین ابعادتربیت، بعد تربیت فرهنگی است. برای تربیت فرهنگی بهترین دوران، دوران کودکی است. این تحقیق در راستای بررسی نقش فعالیت های فرهنگی مدارس در تربیت فرهنگی دانش آموزان درآموزش و پرورش منطقه 5 شهر تهران انجام شده است. روش تحقیق در این پژوهش از نظر  هدف کاربردی، از نظر نوع داده ها کمی  و از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی و تحلیلی است. جامعه آماری دانش آموزان  پسر مقطع متوسطه می باشند. تعداد آنها حدودا 1500 نفر که(بر اساس شیوه نمونه گیری مندرج در جدول مورگان) تعداد 306 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده اند. سپس بر اساس مدل مفهومی پژوهش، سوالات و فرضیه های پژوهش، با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته، گویه های مستخرجه در نمونه آماری تحقیق مورد پرسش قرار گرفته است. در بخش آمار توصیفی، توصیف داده ها در دو بخش متغیر های زمینه ای و متغیر های اصلی ارایه گردیده و در بخش آمار استنباطی ، جهت بررسی فرضیه های تحقیق از آزمون همبستگی اسپیرمن (ناپارامتری) استفاده شده است. با توجه به مثبت بودن علامت ضریب رگرسیونی می توان گفت فعالیت های فرهنگی مدارس بر تربیت دانش آموزان درآموزش و پرورش منطقه 5 شهر تهران تاثیر مثبت دارد. تربیت فرهنگی در حوزه بینشی دانش آموزان دارای رتبه اولمی باشد و متغیر تربیت فرهنگی در حوزه رفتاری دانش آموزان دارای رتبه آخر می باشد.

    کلیدواژگان: فرهنگ، تربیت فرهنگی، فعالیت های فرهنگی مدارس، آموزش و پرورش منطقه 5 شهر تهران
  • سیده حنانه حسینی فرد، محسن عامری شهرابی*، مجتبی معظمی صفحات 113-135

    مقاله حاضر با هدف تعیین نقش برنامه طنز تلویزیونی دورهمی در میزان نشاط اجتماعی- فرهنگی مخاطبین از دیدگاه کارکنان صدا و سیما در تابستان 1398 انجام پذیرفت. روش تحقیق پیمایشی از نوع توصیفی بود. جامعه ی آماری شامل کلیه کارکنان سازمان صدا و سیمای شهر تهران به تعداد430 نفر بود. 203 نفر با استفاده از فرمول کوکران به روش نمونه گیری طبقه ای- نسبتی از بین کارکنان بخش های مختلف به عنوان نمونه انتخاب شدند. در فرآیند گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته ای برگرفته از ابزار اندازه گیری آکسفورد و نظریه هزارجریبی و مرادی (1393) برای نقش برنامه دورهمی در نشاط اجتماعی در سه بعد احساسی- شناختی- رفتاری و با اضافه کردن بعد آگاهی رسانی در نشاط فرهنگی استفاده شد. روایی پرسشنامه از طریق نظر متخصصان و پایایی متغیرهای پرسشنامه نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و بالای 7/0 بدست آمده و مورد تایید قرار گرفتند. داده ها از طریق آزمون تی تک نمونه ای با نرم افزارآماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند. نتایج حاصل نشان داد؛ برنامه شاد دورهمی در افزایش میزان نشاط اجتماعی- فرهنگی و ابعاد آن شامل احساسی، شناختی، رفتاری و آگاهی رسانی نقش دارند (05/0p<). نتایج آزمون رتبه بندی فریدمن نیز نشان داد: نقش برنامه شاد دورهمی در بعد آگاهی رسانی رتبه اول، در بعد رفتاری رتبه دوم، در بعد شناختی رتبه سوم و در بعد احساسی آخرین رتبه را داشته است (05/0p<).

    کلیدواژگان: نشاط اجتماعی- فرهنگی، برنامه تلویزیونی، برنامه شاد دورهمی
  • محمدرضا حصارکی*، مهین خطیب نیا صفحات 137-163

    شعر معاصر به نوعی گره خوردگی روحیه حماسی با مضامین و مولفه های اجتماعی است که به مقتضای فضای جامعه و به جهت تقویت اعتلا و پیشرفت مردم جامعه به بیان مفاهیم و ارزشهایی چون دلاوری شجاعت، ریا، بی باکی، سیاست، روش کشورداری، آداب مردم داری، تهذیب اخلاق، دادگری وعدالت، فقر، آزادی ومیهن پرستی می پردازد. دراین میان، ادب وهنر برخلاف پندار بسیاری از زندگی اجتماعی می تراود و یکی از اصول ضروری حیات اجتماعی است و پا به پای تحولات جامعه تغییر می پذیرد؛ پس ادب و هنر صرفا پدیده ای ساخته شده ادیب نیست؛ بلکه مسایل اجتماعی ازعوامل مهم پدید آوردن ادب است؛ چرا که ادیب روح زندگی مردم عصر خویش را می فهمد و شادی و غم آنها را می شناسد. هدف از این پژوهش پرداختن به تعهد اجتماعی هنرمند و ادیب به عنوان یکی از رکن های اصلی مورد بررسی در جامعه شناسی ادبیات است. شاعر و نویسنده متعهد نارضایتی ناشی از اختلافات و ناهمگونه جامعه را که دال بر تحولات و تغییرات آن جامعه است در اثر خود جلوه می دهد. در این مقاله پس از بررسی های لازم در تاریخ سیاسی و سپس اجتماعی دوره معاصر به بررسی مسایل اجتماعی و جامعه شناختی در آثار بزرگان ادب معاصر چون "ملک الشعرای بهار، نیما یوشیج، فرخی یزدی، پروین اعتصامی و شهریار" می پردازد. نتیجه این پژوهش، بازتاب آرمان و رسالت اجتماعی و چالش های موجود در جامعه به عنوان بزرگترین رهاورد شعر معاصر در بین ادوار شعر فارسی است.

    کلیدواژگان: بن مایه جامعه شناختی، ادبیات معاصر، ادوار ادبی
  • فضه نوپور* صفحات 165-188

    امنیت زنان یکی از مسایل اجتماعی بسیار با اهمیت در تمامی جوامع محسوب می شود. تجربه کشورهای مختلف از جمله ایران حاکی از آن است که احساس امنیت اجتماعی زنان علاوه بر اقدامات انتظامی تحت تاثیر عوامل دیگری نیز قرار دارد که پرداختن به آن می تواند رهنمودهای کاربردی مهمی در پی داشته باشد. از این رو، پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی پیشایندهای احساس امنیت اجتماعی زنان انجام شده است. این مطالعه از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت و شکل اجراء به صورت توصیفی-پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق کلیه زنان و دختران شهروند ساری می باشد (جامعه نامحدود) که از این میان نمونه ای متشکل از 200 نفر با استفاده از فرمول خاص تعیین اندازه نمونه در معادلات ساختاری انتخاب شده است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته ای شامل 5 بعد و 25 گویه استفاده شده است که روایی آن با روش صوری-محتوایی و روایی سازه مورد تایید قرار گرفته است. ضریب آلفای کورونباخ پرسشنامه نیز بالای 7/0 بدست آمد که نشان دهنده پایایی قابل قبول ابزار اندازه گیری است. داده های بدست آمده از پرسشنامه با روش مدلیابی معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده در این تحقیق مشخص شد که هر چهار عامل مورد بررسی شامل عوامل کالبدی، عوامل فردی، عوامل اجتماعی-فرهنگی و عوامل انتظامی تاثیر مثبت و معناداری بر احساس امنیت اجتماعی زنان دارد. محاسبه شاخص های نیکویی برازش نیز نشان داد که مدل ساختاری پیشنهادی در این تحقیق از برازندگی مطلوبی برخوردار است. در پایان بر اساس یافته های تحقیق، پیشنهاداتی ارایه شده است.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی زنان، عوامل کالبدی، عوامل فردی، عوامل اجتماعی-فرهنگی و عوامل انتظامی
|
  • Seyed Morteza Emadi, Gholamreza Jafarinia *, Naser Amini Pages 7-28

    Social participation is also effective in creating and expanding civil society and identifying the public space and is of great importance in this regard. Given the importance of discussing social participation, the present study uses a field method, survey technique and research tool questionnaire to answer the main question of whether there is a relationship between social trust and the tendency to participate voluntarily in the activities of the Red Crescent population. There is? The statistical population of the present study is all volunteers participating in the activities of the Relief Committee, 384 of whom were examined as a sample size and SPSS software and structural equations of Smart PLS were used to analyze the data. The results indicate that between social trust (P = 0.34) and its indicators, ie basic trust (P = 0.44), informal trust (P = 0.30), institutional trust (P = 0.38) and generalized trust Finding (P = 0.36) There is a positive and significant relationship with voluntary participation in the activities of the Red Crescent Society. Therefore, all research hypotheses are confirmed. The results of the structural equation model (Smart PLS) also show that social trust has a moderate effect on voluntary participation in the activities of the Red Crescent population (0.53) and the social trust variable in total (0.28) of the variance of the participation variable. Explains voluntarily in the activities of the Red Crescent Society.

    Keywords: Social Participation, voluntary participation, Red Crescent, social trust. social capital
  • Abdolamir Ezareyani, Hasan Kheiri *, Hossein Ajdarizadeh Pages 29-50

    The aim of this study was to analyze the effective social policies of the Islamic Republic of Iran on maintaining social capital in Khuzestan province. The research method was descriptive survey. The statistical population included all citizens of Khuzestan province. Using multi-stage random cluster sampling method,384 people were selected as a statistical sample for the study. The indicators of social capital were trust, participation, and social cohesion. To achieve this goal, the views of Putnam, Coleman, and Fukuyama were used, and the survey method (using questionnaire tools (and documentation) using books and articles was used. The validity and reliability of the questionnaire were confirmed during the research process. The research data were collected based on research questions and analyzed using exploratory factor analysis. The research findings showed that social policies such as rule of law, justice and equality, human capital development, education justice and elimination of inequality Education, elimination of economic discrimination and elimination of corruption have a positive and significant effect on maintaining social capital in the dimensions of political participation, social cohesion and social trust, so it is possible to pay more attention to the policies identified in this study. Maintaining social capital at the community level has taken effectives steps.

    Keywords: Social policies, Islamic Republic of Iran, Social capital
  • Manijeh Karami, Afsaneh Edrisi * Pages 51-68

    Social security is one of the basic indicators of human well-being and the growth of society and its individuals depends on meeting this basic need. Providing this platform is very important both in the objective dimension (protection against danger) and in its mental dimension (the feeling of safety, which is the same feeling of security in society). Social security is affected by several factors. In the present study, among the various variables that affect social security, the effect of moral values ​​and social trust on the sense of security among Abhari citizens has been investigated. The statistical population of this study is all citizens aged 18 and over in Abhar in 1398. The 360-sample sample of this study was selected by multi-stage cluster sampling. The research method was survey and data collection were by questionnaire. Findings showed that the variables of moral values ​​and social trust affect the feeling of security. Among the dimensions of feeling of security, the feeling of economic security of citizens is low. The relationship between age and sense of security was also confirmed. The feeling of security is explained by 0.28 by the variable of moral values ​​and 0.07 by the variable of social trust. The results showed that the feeling of security is related to moral values ​​and social trust, so the attention of officials to increase trust and internalize moral values ​​can be a positive step in the process of promoting a sense of security in citizens.

    Keywords: moral values, Social trust, Sense of Security
  • Adineh Adib, Bagher Sarookhani *, Mansoor Vosooghi Pages 70-93

    The present article sociologically specified individual- social consequences of female employees` multiple role-playing conflict in Tehran municipality during 2018. Through the survey method of study and according to the statistical rules of determining the sample group, among 5600 people of the statistical society, 360 female employees in various districts of Tehran municipality were selected as the sample case in cluster multi-stage way. The data was gathered through researcher`s self-made questionnaire in 5 likert scale and 0.7 reliability and approval content validity. The main question of present research was to investigate the relationship between individual and social consequences with multiple role-playing conflict? The theoretical framework of the study was developed through Greenhous and Beutell (1985) conflict theory, rare and accumulation approach and extension theory. The results of Pearson correlation and linear regression revealed that there was a direct relationship among multiple role-playing conflict with job stress, rush and delay at affaires, physical burnout and family quarrel. However, there was an opposite relationship among women`s multiple role-playing conflict with their social support, job satisfaction and life satisfaction. Thereupon, with the employment of women in the modernity era and the lack of men`s cooperation with women in household chores at home and managers in the office, with the strong patriarchy background; they will encounter with multiple role-playing conflict at home and office which cause different individual and social consequences too.

    Keywords: : Role-Playing Multiplicity, Conflict, Individual- Social Consequences, Women
  • Mahboobehb Esmaeili, Esmail Kavosi *, Abbas Ali Ghayomi Pages 95-111

    Education has been one of the topics of interest to different religions and schools throughout the centuries. One of the most important aspects of education is the cultural education dimension. The best time for cultural education is childhood. This research has been done in order to investigate the role of cultural activities of schools in the cultural education of students in the education of District 5 of Tehran. The research method in this research is quantitative in terms of applied purpose, quantitative in terms of data type and descriptive and analytical in terms of data collection. The statistical population is male high school. There are about 1,500 of them (based on the sampling method in Morgan table) 306 people have been selected as the sample. Then, based on the conceptual model of the research, the questions and hypotheses of the research, using a researcher-made questionnaire, the extracted items in the statistical sample of the research have been questioned. In the descriptive statistics section, data descriptions are presented in two sections: contextual variables and main variables, and in the inferential statistics section, the Spearman correlation test (non-parametric) is used to test the research hypotheses. Considering the positive sign of the regression coefficient, it can be said that the cultural activities of schools have a positive effect on the education of students in the education of District 5 of Tehran. Cultural education in the field of students 'insight has the first rank and the variable of cultural education in the field of students' behavior has the last rank.

    Keywords: culture, Cultural activities, cultural nurturing among students, Tehran educational system Zone
  • Seyedeh Hannaneh Hoseini Fard, Mohsen Ameri Shahrabi *, Mojtaba Moazami Pages 113-135

    The present article was conducted with the aim of determining the role of the Durhami TV comedy program in the socio-cultural vitality of the audience from the perspective of the employees of the Radio and Television in the summer of 1398. The research method was descriptive survey. The statistical population included all employees of the Tehran Broadcasting Organization, numbering 430 people. 203 people were selected as the sample using Cochran's formula by stratified-proportional sampling method from among the employees of different departments. In the process of collecting data from a researcher-made questionnaire taken from the Oxford measurement tool and Hezar Jarib and Moradi theory (2014) for the role of the curriculum in social vitality in three emotional-cognitive-behavioral dimensions and by adding the dimension of awareness Used in cultural vitality. The validity of the questionnaire was calculated by experts and the reliability of the questionnaire variables was calculated using Cronbach's alpha coefficient and above 0.7 and was confirmed. Data were analyzed by one-sample test with SPSS statistical software. The results showed; Happy period program plays a role in increasing socio-cultural vitality and its dimensions including emotional, cognitive, behavioral and awareness (p <0.05). The results of Friedman ranking test also showed: the role of happy period program has the first rank in the dimension of awareness, the second rank in the behavioral dimension, the third rank in the cognitive dimension and the last rank in the emotional dimension (p <0.05).

    Keywords: socio-cultural vitality, happy period program socio-cultural vitality, television program, happy period program
  • Mohammad Reza Hesaraki *, Mahin Khatib Nia Pages 137-163

    Contemporary poetry is a kind of epic spirit intertwined with social themes and components that according to the atmosphere of society and to strengthen the upliftment and progress of society to express concepts and values ​​such as bravery, hypocrisy, fearlessness, politics, governance, people etiquette It deals with morality, justice, poverty, freedom and patriotism. Contrary to many people's beliefs, literature and art, meanwhile, emanate from social life and are one of the essential principles of social life and change with the evolution of society; Literature and art, then, are not merely a literary phenomenon; Rather, social issues are important factors in creating literature; Because poet understands the soul of the people of his time and knows their joys and sorrows. The purpose of this study is to address the social commitment of the artist and writer as one of the main pillars studied in the sociology of literature. The committed poet and writer expresses in his work the dissatisfaction caused by the differences and heterogeneity of the society, which indicates the changes and changes of that society. In this article, after the necessary studies in the political and then social history of the contemporary period, he examines social and sociological issues in the works of the greats of contemporary literature such as "King of Spring Poets, Nima Yoshij, Farrokhi Yazdi, Parvin Etesami and Shahriyar". The result of this research is the reflection of social ideals and challenges and challenges in society as the greatest achievement of contemporary poetry among the periods of Persian poetry.

    Keywords: Sociological theme, contemporary literature, Literary periods
  • Fezeh Noorpoor * Pages 165-188

    Women's security is one of the most important social issues in all societies. The experience of various countries, including Iran, shows that the sense of social security of women, in addition to disciplinary measures, is also influenced by other factors, which can be addressed with important practical guidelines. Therefore, the present study aims to provide a model of the antecedents of women's sense of social security. This study has been done in terms of applied purpose and in terms of nature and form of implementation in a descriptive-survey manner. The statistical population of this study is all women and girls’ citizens of Sari (unlimited population) from which a sample of 200 people has been selected using the specific formula for sample size in structural equation modeling. To collect the data, a self-administered questionnaire including 5 dimensions and 25 items was used, the validity of which was confirmed by face-content method and construct validity. The Cronbach's alpha coefficient of the questionnaire was above 0.7, which indicates the acceptable reliability of the measurement tool. The data obtained from the questionnaire were analyzed by structural equation modeling. Based on the results obtained in this study, it was found that all four factors, including physical factors, individual factors, socio-cultural factors and disciplinary factors have a positive and significant effect on women's sense of social security. Calculation of goodness-of-fit indices also showed that the structural model proposed in this study has a good fit. Finally, based on the research findings, some suggestions are presented. Keywords: Social Responsibility, Iranian Ports Organization, Sustainable Development, Mixed Research Method.

    Keywords: Women's Social Security, Physical factors, Individual Factors, Socio-Cultural Factors, Disciplinary Factors